IZDELEK

Borovničevec 1000ml

24,00 

Stopnja alkohola: 28%.

Volumen: 1000ml.

Servirati pri: 8-12°C.

Embalaža: steklo.

Pohorski borovničevec je vrhunski slovenski liker, ki združuje tradicijo in kakovost. Pridelujemo ga iz gozdnih borovnic, ki so namočene v naravno sadno žganje. Borovničevec pustimo zoreti več mesecev, da se okusi in barva lahko popolnoma razvijejo.

Edinstvena aroma in bogat okus Pohorskega borovničevca ga uvrščata med priljubljene likerje na dogodkih, srečanjih, porokah, rojstnih dnevih in ostalih priložnostih. Borovničevec je lahko tudi odlično darilo.

Pohorski borovničevec je brez umetnih barvil in arom, kar zagotavlja naravno kakovost likerja.

Borovničevec in hrana

Borovničevec, aromatičen liker iz borovnic, se s svojo sladkobno-sadno noto lepo poda k različnim jedem in priložnostim. Tukaj je nekaj predlogov, s katerimi se odlično dopolnjuje:

  • SLADICE – Palačinke, štruklji ali zavitki z borovnicami, še posebej, če jih rahlo pokapate z borovničevcem. Sladoled z vaniljevim ali čokoladnim okusom. Čokoladna torta ali brownie, saj sadna nota likerja lepo uravnoteži bogastvo čokolade. Peciva z orehi ali mandlji, ki jim borovničevec doda svežino in aromatičnost.
  • SIRI – Zorjeni siri, kot so brie, camembert ali modri siri, bo katerih borovničevec deluje kot sadna protiutež. Sirne plošče skupaj z oreščki in suhim sadjem za elegantni aperitiv.
  • DIVJAČINA – Borovničevec lahko dodamo v omake divjačinskih jedi s srno, jelenom ali divjim prašičem. Dodamo ga lahko tudi k prilogam, na primer k rdečemu zelju ali pečenim jabolkom, ki spremljajo meso.
  • KOKTEJLI – Lahko ga uporabimo tudi v koktejlih kot glavno sestavino ali kot aromatičen dodatek. Tu je nekaj koktejlov: borovničeva penina, borovničeva margarita, berry negroni, borovničeva limonada…

Kako ga pijemo?

Borovničevec je sladek liker iz borovnic, ki ga lahko uživamo na več načinov, odvisno od priložnosti in osebnega okusa. Tukaj je nekaj nasvetov za pitje borovničevega likerja:

  • TEMPERATURA: borovničevec se najbolje postreže rahlo ohlajen, pri temperaturi med 8 in 12 °C. Preveč hladen lahko zabriše sadne note, pretopel pa izgubi svojo svežino in postane preveč sladek.
  • KOZAREC: najprimernejši je manjši liker kozarec (od 20 do 50 ml), lahko tudi kozarec za žganje. Za elegantnejše postrežbe se lahko uporabi tudi kozarec za aperitiv.
  • NAČIN PITJA: borovničevec se pije počasi, v majhnih požirkih, da se okus borovnic in sladko-sadna aroma razvijeta na jeziku. Običajno se ne meša z drugimi pijačami, razen če gre za koktajl.
  • HRANA: Odlično se poda k čokoladnim tortam, borovničevi piti, vaniljevemu sladoledu ali palačinkam. V manjših količinah lahko spremlja divjačinske jedi ali suhomesnate prigrizke. Dobro se poveže s poltrdimi in zorjenimi siri.
  • PRILOŽNOSTI: najbolj klasično je pitje po obroku, saj spodbuja prebavo in prijetno zaključi obrok. Na družabnih srečanjih, praznovanjih in posebnih trenutkih kot simbol gostoljubnosti. Pogosto ga ponudimo kot dobrodošlico gostom. Ob zimskih večerih, lahko tudi zmešan z vročim čajem ali začimbami (kot topel liker).
destilarna herrison žganjekuha naravno žganje likerji logotip

Obvestilo za polnoletnost

Destilarna Herrison je zagovornik odgovornega uživanja alkoholnih pijač. Z vstopom v našo spletno trgovino se strinjate, da ste polnoletni.