IZDELEK

Slivovka 700ml

27,00 

Stopnja alkohola: 40%.

Volumen: 700ml.

Servirati pri: 18-20°C.

Embalaža: steklo.

Pohorska slivovka je naravno žganje, pridelano iz domačih sliv, ki se izberejo skrbno za optimalno kakovost produkta. Za dodatno kvalitetno žganja slivam odstranimo koščice. Fermentacija poteka v cisternah pod pritiskom in stalno določeno temperaturo. Destilacijo skrbno nadzorujemo v ročno izdelanih bakrenih kotlih. Staranje slivovke poteka vsaj leto dni, kar žganju daje izrazit sadni okus in bogato aromo.

Pohorska slivovka je brez dodatkov in umetnih arom, kar ji zagotavlja naravno in pristno izkušnjo.

Slivovka in hrana

Kot naravno sadno žganje z izrazitim okusom po slivah, se pohorska slivovka najbolj prileže k naslednjim vrstam hrane:

  • SUHOMESNATI IZDELKI: odlično dopolnjuje pršut, salame in dimljene mesnine, saj njena sadna nota lepo zaokroži mastnost in slanost teh jedi.
  • MOČNE DOMAČE JEDI: dobro se poda k tradicionalnim slovenskim jedem, kot so pečenice, krvavice, zelje ali matevž, kjer osveži in prebavi težjo hrano.
  • SLADICE S SADJEM IN OREŠČKI: sadni zavitek oziroma štrudelj, slivovi cmoki ali orehova potica je le nekaj sladic, kjer slivovka poudari sadne in zemeljske note.
  • SIRNE DESKE: predvsem intenzivni siri (zorjeni ali modri siri) lepo kontrirajo aromatičnemu profilu slivovke.
  • PO OBROKU: idealna je tudi samostojno po jedi, saj pomaga pri prebavi in zaključi obrok z domačim, toplim pridihom.

Kako jo pijemo?

Uživanje slivovke ima pravo vrednost, če veš, kako jo pravilno postreči in okušati. Za vas imamo nekaj nasvetov:

  • TEMPERATURA: slivovka je najboljša pri temperaturi okoli 18-20°C, saj se takrat najbolj izrazijo vonjave in okus. Ohlajena slivovka je sicer bolj osvežilna, a hladen alkohol zakrije aromo.
  • KOZAREC: za pitje slivovke se uporablja majhen kozarec za žganje, po možnosti z ožjim vrhom, saj ta pomaga zadržati aromo.
  • NAČIN PITJA: pred zaužitjem slivovke jo nežno zavrtimo v kozarcu in jo povohamo. Dobra slivovka ima čist, prijeten vonj po slivah. Slivovke ne pijemo na eks, ampak počasi, v majhnih požirkih, saj se tako najbolje okuša.
  • HRANA: tradicionalno se viljamovka pije kot aperitiv pred jedjo. Odlično se poda k narezkom, suhim mesninam, siru, oreščkom ali kisli zelenjavi. Lahko se jo postreže tudi ob kavi ali sladicah.
  • PRILOŽNOSTI: slivovka je del mnogih praznovanj, obletnic, domačih srečanj… Najbolj pomembno je, da jo pijete v dobri družbi, a vedno v zmernih količinah.
destilarna herrison žganjekuha naravno žganje likerji logotip

Obvestilo za polnoletnost

Destilarna Herrison je zagovornik odgovornega uživanja alkoholnih pijač. Z vstopom v našo spletno trgovino se strinjate, da ste polnoletni.