IZDELEK

Višnjevec 1000ml

24,00 

Stopnja alkohola: 30%.

Volumen: 1000ml.

Servirati pri: 10-12°C.

Embalaža: steklo.

Pohorski višnjevec je sladko-kiselkast liker, pridobljen iz sveže nabranih domačih višenj, ki so namočene v naravno sadno žganje. Po več mesečnem zorenju pri določeni temperaturi dobimo bogat sadni okus in prijetno aromo višenj. Njegova gladka tekstura in uravnotežen okus ga naredijo prijetnega za pitje ob različnih priložnostih.

Višnjevec je 100% naravno pridelan liker brez umetnih arom in barvil.

Višnjevec in hrana

Pohorski višnjevec z bogatim, sladko-kiselkastim okusom in izrazito aromo višenj, je zelo vsestranska alkoholna pijača. Poda se k številnim jedem in priložnostim, predvsem ob koncu obroka ali v kombinaciji s sladkimi in polsladkimi jedmi. Ponujamo vam nekaj kombinacij jedi z višnjevim likerjem:

  • SLADICE – Čokoladni mousse, brownie ali lava cake. Sadne ali čokoladne torte kot je na primer Schwarzwaldska torta. Višnjev zavitek ali pita z gozdnimi sadeži. Palačinke z višnjevo marmelado, čokoladnim nadevom ali vaniljevo kremo. Vaniljev, višnjev, jogurtov ali čokoladni sladoled.
  • SIRI IN PRIGRIZKI – Mehki siri, kot so camembert, brie in mascarpone. Zorjeni siri z modro plesnijo ali rahlo pikantnostjo. Orehi, mandlji in lešniki. Temna čokolada v obliki prigrizka ali fonduja.
  • GLAVNE JEDI – Divjačina (srna, jelen, fazan), če je postrežena s sadnimi omakami (višnjeva, brusnična). Račja prsa ali pečena raca z glazuro iz sadja ali medu. Svinjina z omako iz višenj ali suhega sadja.
  • KOT DODATEK V KULINARIKI – Kot sestavina v omakah za divjačinske ali perutninske jedi. Za flambiranje sadja ali sladic. V koktejlih ali prelivih, zlasti v kombinaciji s penino ali ginom.
  • PO OBROKU – Po kosilu ali večerji kot osvežilen in aromatičen zaključek obroka.

Kako ga pijemo?

Uživanje višnjevca kot sladko-kiselkastega likerja je lahko pravi užitek, če ga pravilno postrežemo in okušamo. Ponujamo vam nekaj osnovnih nasvetov:

  • TEMPERATURA: višnjevec postrežemo ohlajen, na približno 10-12°C. Tako se uravnoteži sladkoba in poudari aroma višenj. Po želji lahko dodate kocko ledu, a ne preveč, da ne razredči okusa.
  • KOZAREC: postrežemo ga v manjšem kozarcu za liker ali žganje. Lahko tudi v kozarcih za sladka desertna vina.
  • NAČIN PITJA: pijemo ga počasi, v majhnih požirkih, da lahko uživamo v bogatem okusu in aromi višenj. Višnjev liker ni za pitje na eks, ampak za bolj sproščeno okušanje, pogosto ob koncu obroka.
  • HRANA: višnjevec se uporablja kot sestavina v sadnih omakah za meso ali sladice. Dodamo ga v koktajle, skupaj z ginom, penino ali tonikom. Pogosto ga uživamo ob sladicah.
  • PRILOŽNOSTI: višnjevec je idealen liker ob sproščenem druženju po kosilu ali večerji, ob sladicah, kavi ali koktejlih. Lahko je tudi čudovito darilo za posebne priložnosti.
destilarna herrison žganjekuha naravno žganje likerji logotip

Obvestilo za polnoletnost

Destilarna Herrison je zagovornik odgovornega uživanja alkoholnih pijač. Z vstopom v našo spletno trgovino se strinjate, da ste polnoletni.