IZDELEK

Gin Herrison 500ml

29,00 

Stopnja alkohola: 42%.

Volumen: 500ml.

Servirati pri: 6-10°C.

Embalaža: steklo.

Gin Herrison je prefinjena žgana pijača, pri kateri v času dvanajst mesečne maceracije naravnih sestavin pridobimo aromatično harmonijo bogatih okusov citrusov, brinja in breka. V času staranja se arome dodatno izpopolnijo.

Gin Herrison je 100% naravno žganje brez umetnih arom in dodatkov.

Gin in hrana

Gin je zelo aromatično žganje, zato se lepo ujema z različnimi jedmi, še posebej tistimi, ki poudarjajo svežino, zelišča in citruse. Tukaj je nekaj odličnih kombinacij:

  • MORSKI SADEŽI IN RIBE – Gin se čudovito dopolnjuje z ostrigami, školjkami, lososom, tuno in cevichejem. Citrusni toni gina poudarijo svežino morskih jedi.
  • PERUTNINA IN LAHKO MESNE JEDI – Piščanec z limono, puran ali račka z zelišči (npr. rožmarinom, timijanom) lepo zaokrožijo ginov okus. Marinade z brinovimi jagodami še dodatno poudarijo povezavo.
  • AZIJSKA IN SREDOZEMSKA KUHINJA – Tajske, vietnamske in japonske jedi se dobro ujamejo z ginom zaradi svežih zelišč, kot sta koriander in meta. Tapas, oljke, feta sir ali pečen brancin s timijanom so prav tako odlična izbira.
  • SIRI IN PREGRIZKI – Mehki siri, kot sta brie in camembert ali kozji sir, so dobri spremljevalci gina. Olivni prigrizki, mandlji in slani krekerji se lepo ujamejo z zeliščnimi notami.
  • SLADICE – Presenetljivo dobro se gin poda k sladicam z limono, bezgom, sivko ali jagodičevjem. Pita z borovnicami, panna cotta z bezgovimi cvetovi ali sorbet z limono so odlični pari.

Kako ga pijemo?

Uživanje gina je lahko zelo prefinjena in prijetna izkušnja, če ga strežemo na pravilen način. Ponujamo vam nekaj nasvetov, kako ga najbolje uživati:

  • TEMPERATURA: gin mora biti hladen, a ne premrzel. Najbolje ga je postreči pri temperaturi od 6 do 10 °C. Če ga mešamo s tonikom, moramo poskrbeti, da sta tudi tonik in kozarec hladna. Lahko dodamo tudi velike kocke ledu, da se pijača ne razvodeni prehitro.
  • KOZAREC: za čisti gin uporabimo mali kozarec za žgane pijače, podobno kot za konjak ali viski. Za gin tonik je idealno uporabiti balonasti kozarec ali večji visoki kozarec. Balonasti kozarec ohranja arome in omogoča veliko ledu ter dodatkov (limeta, zelišča).
  • NAČIN PITJA: čisti gin se uživa v majhnih požirkih, podobno kot viski. Dobro je, da se ga pred tem malce povalja po jeziku, saj se tako sprostijo arome brina in zelišč. Gin tonik mešamo v razmerju 1:2 ali 1:3, odvisno od moči gina in osebnih želja. Dodamo lahko led, citruse (limona, limeta, pomaranča) in/ali zelišča (rožmarin, meta, bazilika) za kompleksnejši okus.
  • HRANA: kot vsestransko žganje se ujame z mnogimi živili. Predjedi: olivno olje, dimljeni losos, tartar, siri… Glavne jedi: Ribe, morski sadeži, piščanec z limono in zelišči, azijska kuhinja… Sladice: citrusne sladice, panna cotta z bezgom ali sorbet.
  • PRILOŽNOSTI: kot aperitiv je gin tonik idealen za začetek večera. Gin koktajli (Negroni, Martini, French 75) so priljubljeni na raznih družabnih dogodkih. Čisti gin se lahko degustira kot žganje, zlasti pri bolj aromatičnih ali lokalnih vrstah (npr. z zelišči ali sadjem).
destilarna herrison žganjekuha naravno žganje likerji logotip

Obvestilo za polnoletnost

Destilarna Herrison je zagovornik odgovornega uživanja alkoholnih pijač. Z vstopom v našo spletno trgovino se strinjate, da ste polnoletni.