IZDELEK

Viljamovka 1000ml

29,00 

Stopnja alkohola: 40%.

Volumen: 1000ml.

Servirati pri: 12-16°C.

Embalaža: steklo.

Pohorska viljamovka je vrhunsko naravno žganje, pridelano iz skrbno izbranih hrušk viljamovk, ki ležijo na sončnih legah za maksimalno zrelost. Hruške zmeljemo v posebnem mlinu, s katerim ločimo peclje od sadeža. Fermentacijo izvedemo pod pritiskom in nadzorovano temperaturo s stalno kontrolo zadostne vsebnosti kislin v drozgi. Počasno destiliranje v bakrenih kotlih ter dolgotrajno zorenje daje viljamovki čisto, elegantno aromo z značilnim, nežnim vonjem po zrelih hruškah. Vsaka kapljica viljamovke odraža predanost tradiciji in lokalnim sestavinam, kar viljamovki daje prepoznaven, avtentičen značaj.

Pohorska viljamovka je popolnoma naravno žganje brez umetnih arom in dodatkov.

Viljamovka in hrana

Pohorska viljamovka se kot sadno žganje s prefinjeno aromo zrelih hrušk odlično poda tako k sladkim kot tudi slanim jedem. Tukaj je nekaj jedi, ki jih viljamovka še posebej dopolni:

  • SUHE MESNINE (kraški pršut, suhe salame, zaseka): soljeni in sušeni mesni izdelki se lepo ujamejo z viljamovko, saj njena sadna svežina uravnoteži mastnost in okrepi mesni okus. Viljamovka je idealna za postrežbo ob hladnih predjedeh.
  • OREHOVA POTICA: tradicionalna sladica z bogatim nadevom iz orehov in medu. Viljamovka poudari sladke in rahlo grenke note oreščkov ter jedi doda sadno aromatičnost.
  • JABOLČNI ZAVITEK (štrudelj): lahka sladica s cimetom in jabolki, ki jo viljamovka oplemeniti z dodatno sadno noto in zaokroži z nežno toplino žganja.
  • PEČENICA S KISLIM ZELJEM: mastna klobasa in kislo zelje ustvarita bogat okus, ki ga viljamovka lepo “očisti” in osveži, s tem pa pripravi brbončice na naslednji grižljaj.
  • PREKMURSKA GIBANICA: večplastna sladica z makom, orehi, skuto in jabolki. Sadna aroma viljamovke se ujame z več sestavinami in ustvari harmoničen kulinarični zaključek.

Kako jo pijemo?

Viljamovko je najbolje uživati počasi in premišljeno, saj gre za žganje z izrazitim karakterjem, ki zahteva nekaj pozornosti. Tukaj je nekaj nasvetov, kako jo najbolje postreči in okušati:

  • TEMPERATURA: idealna temperatura za uživanje viljamovke je med 12 in 16 °C. Tako se najbolje razvijejo njene sadne arome in eleganten okus. Če je prehladna, se arome zaprejo, če je pretopla, postane alkohol preveč izrazit.
  • KOZAREC: uporabi se kozarec za žganje v obliki tulipana ali konjaka, torej ozek zgoraj in širši spodaj. Ta oblika omogoča, da se arome skoncentrirajo in počasi sproščajo.
  • NAČIN PITJA: viljamovko pijemo počasi, v majhnih požirkih, pri čemer jo za trenutek zadržimo v ustih, da se razvije poln okus. Priporočljivo je, da jo okušamo brez dodatkov, brez ledu ali mešanja.
  • HRANA: najlepše pride do izraza kot digestiv po obroku, še posebej po bogatih ali mastnih jedeh. Lahko pa jo ponudimo tudi ob sladicah ali suhih mesninah.
  • PRILOŽNOSTI: viljamovka je idealna za posebne priložnosti, kot darilo, za zdravico ali ob sproščenem večeru, kjer cenimo kakovost in tradicijo.

Viljamovka ni le žganje, temveč doživetje. Ko jo pravilno postrežemo in okušamo, pokaže svojo pravo eleganco in bogastvo.

destilarna herrison žganjekuha naravno žganje likerji logotip

Obvestilo za polnoletnost

Destilarna Herrison je zagovornik odgovornega uživanja alkoholnih pijač. Z vstopom v našo spletno trgovino se strinjate, da ste polnoletni.